Firma Slovaktual žiada pomoc 2,65 milióna eur na výrobu okien

15.06.2014 Prievidza

Bratislava 15. júna (TASR) – Firma Slovaktual, s. r. o., so sídlom v Pravenci v okrese Prievidza, žiada investičnú pomoc od štátu vo výške 2,65 milióna eur na rozšírenie výroby a zvýšenie výrobnej kapacity plastových okien existujúceho závodu. Vyplýva to zo zverejneného návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR na poskytnutie investičnej pomoci.

Investičná pomoc by mala byť podľa návrhu poskytnutá vo forme úľavy na dani z príjmu. Realizácia investície v nominálnej výške 10 miliónov eur je rozložená na obdobie rokov 2014 až 2016. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa vytvorí 120 nových pracovných miest do konca roku 2017.

"V novej výrobnej hale, ktorú plánuje Slovaktual, s. r. o., v rámci realizácie investičného zámeru postaviť, sa budú vyrábať plastové okná pre zahraničné trhy, čím sa doplní a rozšíri sortiment súčasných výrobkov. Okrem pozitívnych efektov na obchodnú bilanciu sa rozšírením výroby a zvýšením jej objemu zvýši taktiež objem objednávok u dodávateľov. Je možné reálne očakávať, že sa to pozitívne odrazí aj na tvorbe sekundárnych pracovných miest u jednotlivých dodávateľov," uvádza rezort hospodárstva v návrhu.

Hlavnou výrobnou činnosťou spoločnosti je montáž okien, výroba plastových okien a príslušenstva, staviteľstvo a vykonávanie jednoduchých stavieb a poddodávok, výroba hliníkových okien a dverí. V súčasnosti poskytuje prácu pre približne 250 ľudí z regiónu Horná Nitra. Viac ako 50 % obchodu uskutočňuje na zahraničných trhoch, predovšetkým v Česku, Švajčiarsku, Rakúsku, Francúzsku, Nemecku či Taliansku.
 

Vyberte región